/ / / /

He’s home!

 

 

 

<3

Brekkie

 

 

 

Nu när jag bott själv är det inte så himla kul att lägga pengar på mat eller att ställa sig och laga något som tar längre tid än fem minuter. Det är även ett himla bra sätt att spara pengar, att inte köpa mat helt enkelt. Att handla på en Ica i Vasastan i Stockholm är nämligen helt sjukt dyrt. Mamma jag vet att du läser här, när kan du skjutsa mig till en mataffär utanför stan för en storhandling?

Anyway, så jag har i två veckor grävt längst bak i frysen efter små påsar med oklart innehåll, öppnat konserver med majs och ätit upp den där äckliga fullkornspastan som legat och dammat. Så igår orkade jag inte med det där och promenerade bort till Ica och la 352kr på lite vettig näring. Nästan sprang hem sen och gjorde denna drömmiga frukost.

// Since Matthew have been gone now for over two weeks, I don’t care much about shopping groceries or spending time preparing something for myself. But yesterday I had enough of eating weird things, so I finally went to the supermarket and then I made this dreamy breakfast.

Veckorevyn

 

 

 

 

 

I senaste numret av Veckorevyn hittar en ett litet kameratest jag gjort med kompaktkameror. Så himla nöjd över att det regnar utanför för fönstret just nu, skönt efter dagar av värme och att konstant vara svettig. Har knappt orkat mig ut dagtid utan legat i sängen och kollat på serier fram tills eftermiddagen.

Matthew har varit borta i över två veckor nu och kommer hem imorgon, räknar timmarna ungefär. Utöver det så är jag så sjukt glad att Chris har kommit hem från England!!!! Kramade om henne och ölade igår kväll.

// I did a little camera review for the latest issue of Veckorevyn.

F12

 

 

Yesterday night i got all dolled up and danced with Saga, Clem, Celine, Nicki and Nim at F12.

New bag

 

Den enda väskan jag använder är min stora grå ryggsäck från Sandqvist och den är lite jobbig att ha med bara för att bära nycklar och plånbok. Dessutom insåg jag att något måste göras när jag hade den i London och Hevin bah, Frida du ser lite ut som en backpacker! Inte en look som ligger mig varmt om hjärtat kanske.

Så jag har behövt något som är enkelt att ha små grejer i om jag ska gå ut osv. Har såklart dregglat över Celinés trio bag men priserna secondhand verkar ibland till och med ligga högre än nypris, får ont i magen av tanken på att spendera så mycket på en väska. Därför har jag försökt hitta något liknande i flera månader. Så äntligen för några dagar sedan så hittade jag denna på Monki för 150pix! Tycker om den så himla mycket.

// I got this new bag from Monki.

Celine+Oscar+Clara+Simon+Hannes

 

 

 

 

 

 

I torsdags mötte jag upp Celine vid Götgatan, åt glass och kikade lite i affärer. Hon hittade en bomber från Back på 75% rea och jag köpte ett cropppat linne för H&M för 49 pix. Senare på kvällen kom Oscar, Clara, Simon och Hannes över för att grilla. Vi grillade halloumi  och hade med melon och tomatsallad till. Även om det är outhärdligt varmt på dagarna i Stockholm just nu så innebär det riktigt fina kvällar. Att kunna sitta på innergården till klockan tolv i t-shirt är ganska fint. 

Igår hände en så otroligt jobbig grej. När jag och min familj var och badade vid Gålö så fick min lillasyster plötsligt svårt att andas. Hon har astma som triggas av allergi och hon hade glömt att ta sin medicin på morgonen. Vi märker att hon andas ansträngt och inte riktigt orkar gå till bilen, så jag sätter mig och väntar med henne medan mamma och min lillebror ska gå bort till parkeringen och hämta den.

Min mobil har laddat ur och mamma dröjer. Samtidigt märker jag hur E knappt andas, hon bara kippar efter luft med långa mellanrum, svettas extremt mycket och läpparna börjar bli blåa. Det är bland det mest fruktansvärda jag gjort, att sitta där på gruset med henne i famnen och bara vänta. Torka henne på pannan, prata lugnt och pusha henne till att fortsätta andas. Sen kommer äntligen mamma och J som ju inte vet hur illa det blivit och jag ropar att hon knappt andas och att vi måste ringa ambulans.

Vi lyfter in henne i bilen och det går inte att få kontakt med henne alls, hon kan inte fästa blicken eller kommunicera. Mamma kör jättefort medan J försöker få täckning på mobilen och våra samtal med 112 bryts två gånger innan vi lyckas få ordentlig kontakt. Sen hade vi tur att en ambulans var i närheten som kunde ta in henne i bilden och ge syrgas osv. Allt gick bra, men så extremt jobbigt att vara med om.

Det jag vill komma fram till är att ni ska ta hand om er och hålla koll på varandra. Även med bakgrund av alla drunkningsolyckor som skett i sommar. En tror att det ska vara som på film, att den som håller på att drunkna eller blivit sjuk ska skrika och vifta med armarna. Men så är det ju inte, de bara tystnar och försvinner in i sig själva.

Riche + Sean + Stoffe

 

 

Igår mötte jag upp Sean och Stoffe på Riche, det är nämligen så att Sean jobbar där, vilket gör det praktiskt pga personalrabatt. Någonstans i samtalet får vi för oss att beställa ostron då de inser att jag aldrig ätit det. Haha dör på bilden i mitten, så tveksam och nervös men samtidigt så vansinnigt peppad. Tagen cirka två sekunder innan den där rackaren gled in i min mun. Alltså, inte imponerad. Smakade saltvatten och citron med jobbig konsistens.

Juste ja, mitt lila/lavendel hår. Blandar ju toning själv för att behålla det gråa, men råkade ha i för mycket lila igår. Så nu rockar jag den här looken. En gammal tant på busshållplatsen tittade på mig länge sen böjde hon sig fram och sa, ditt hår är riktigt häftigt, är du sådär punk? Jag bah, nej det råkade bli lila jag har egentligen färgat håret grått, ungefär samma hårfärg som du har. Hon sken upp och bah, vet du vad, jag färgar inte bort mitt gråa hår längre, det är ju snyggt! Så gullig.

// I tried oysters for the first time yesterday with Sean and Stoffe. Not impressed. 

insp #8

src unkown

Larsson & Jennings

 

 

 

Alltså åh kolla vilken fin klocka som låg och väntade på mig när jag kom hem från London. Har aldrig haft en riktigt klocka sedan min plastiga klocka med Sailor Moon på i mellanstadiet. Jag är egentligen ganska dålig på att bära smycken och allt där till, men jag tror ändå att denna och jag kan bli kompisar. Gillar hur den känns både elegant och lite chunky på samma gång.

// Look at my new silver watch that I got from Larsson & Jennings! I love how it feels elegant but chunky at the same time.

London – Day IIII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mötte upp Hevin i Shoreditch och promenerade till Queen of Hoxtons takterass för burgare och öl. Efter en stund kom Erica! Vi gick ju i samma klass och tog studenten ihop förra året. Hon hade en ny och fräsig cykel som Hevin ville provcykla lite på. Den var helt blank och hade inte en skråma så Erica såg lite orolig ut när Hevin cyklade iväg på gatan och viskade till mig, den där cykeln är min bebis, blir orolig när andra har den.

Efter en liten provtur kom Hevin tillbaka och bah såja, ingen fara. När hon kliver av så visar det sig att hennes tampong läckt lite och att det kommit blod på den kritvita sadeln. Erika bah… Haha bästa jag varit med om. Äh, kunde ju torkas bort på två sekunder, men bara så kul tajming när Erica var så rädd om den. Därefter gick vi bort till The Book Club och drack öl och spelade pingis.

Sen mötte jag upp Daniel, Seb och Alvaro när de slutat jobbet. Alla tre jobbar på Ustwo som gjort tex spelet Monument valley. Måste ladda ner och testa, inte gjort det ännu. Vi gick till en nyöppnad restaurang som hette Bird. Alltså. No words för det stället. Det var liksom friteras kyckling med olika grejer, jag tog med belgisk våffla. Då var det bara en tjock kompakt våffla med ett friterat kycklingben på och sen liten skål sirap bredvid? Så konstigt och äckligt. 

Vi promenerade bort till kanalen och köpte med oss lite cider istället. Seb kom på en massa affärsplaner som vi fick avgöra om han skulle satsa på eller inte. Vad sägs om alternativ begravningsbyrå, att lägga den avlidne på ett skepp och sen skjuta brinnande pilar på skeppet, väldigt old school. Eller att istället för att gå till en psykolog betala för att dricka vin med en filosof.

// My last day in London included beers, burgers, period blood and ping pong with Hevin and Erica. Weird chicken/waffles and then cider by the canal with Daniel, Seb and Alvaro.