/ / / /

NY BLOGG

 

Nu vandrar Vardagsbrus vidare till Bon.se. Snälla häng med, det kommer bli fett. Bredare bilder, kategorier och like-knapp. Alla följare på bloglovin flyttas automatiskt.

Vardagsbrus – det stilistiska fotografgeniet Frida Vega Salomonssons snygga blogg – landar i dag på bon.se. ”Jag gör nog inte så stor skillnad på ett par skor och en espressokopp.””

Du kan läsa Bons intervju med mig om mig och min blogg här.

KRAM

// Vardagsbrus is moving to Bon! Bon.se/fridavega. All followers on Bloglovin will be moved to the right adress shortly, so don’t unfollow :)

 

4/10

img142 copy

Tre polaroider från gårdagen, en på en nyvaken Matthew och två på Celine. På eftermiddagen åkte M till Linköping där han skulle spela skivor med Maya, så jag bestämde mig för att bjuda hem Celine på middag och catch up.

Jag och Jaan har nu påbörjat arbetet med Paper Light #2, vi letar ny AD, foton och fotografer. Det var superkul att göra första numret och jag är väldigt stolt över det, men det finns flera delar som jag vill göra bättre och som vi ska se över nu till andra numret. Vi har fortfarande kvar några ex från första upplagan, om du vill passa på att köpa för 10% rabatt kan du fylla i promo code “frida” vid beställning här.

Har du några tips på unga fotografer som du tror skulle passa vår inriktning? Kanske fotar du? Länka supergärna portfolios i kommentarsfältet så får jag mer material att gå igenom. Dels letar vi foton vi tycker om och är starka nog att kunna stå för sig själva, vi gör inte långa bildserier. Dessutom ska alla bilder vi väljer ut komplettera varandra.

 // Three polaroids from yesterday, one of Matthew and two of Celine.

Äpplen

_MG_0027HD

 

frida_sundqvist_2

 

_MG_0077HD

 

_MG_0122HD

 

_MG_0097HD

 

_MG_0022HD

 

_MG_0130HD

 

_MG_0136HD

 

_MG_0148HD

 

frida_sundqvist

 

_MG_0163HD

Sedan sist vi hördes så har jag,

1. Pillat mycket med min nya blogg, det har varit strul med bilder så jag har behövt manuellt gå bak i arkivet och ändrat storlek på varje bild för sig. Egentligen skulle vi gått live 1a oktober men allt tar tid. Vi siktar på måndag!

2. Haft tid hos min psykolog som jag haft sommaruppehåll med. Pratade om var jag står just nu, hur vår fortsatta kontakt ska se ut och fick tillbaka provsvar där alla mina värden var perf.

3. Åkt ut till pappa där vi uppgraderade ram och hårddisk i min dator samt blåste ur cirka ett kilo damm ur fläktarna. Nu är den smooth som fan, spenderade 3k och nu är min dator som ny. Byt du också om din dator känns trött! Vi kopierade bara över hela gamla hårddisken till nya så jag tappade inga filer eller program.

4. Andats krispig höstluft och promenerat runt i ris och mossa för att plocka kantareller och trattisar.

5. Saknat mormor.

6. Plockat så mycket fallfrukt jag orkade bära hos pappa och kånkade hem på pendel och buss.

Jag ringde upp farmor och bad om recept och när vi pratade kladdade jag ner det som syns på översta bilden. Väldigt ungefärligt recept, sådär som det blir när någon som gjort något tusen gånger och inte ens använder mått. Jag började med ungefär 7dl vatten, 3dl grötris och nästan 3l äpplen. Samt passade på att ringa in förstärkning, Frida kom över och hjälpte till med äpplena!

Koka upp vattnet med grötriset och lite salt i tio minuter. Häll sedan i äpplen, kanelstång och eventuellt lite socker och låt koka i 30-45 minuter. Helt enkelt till äppelbitarna fallit isär till en massa. Rör om hela tiden, det bränner lätt fast annars. Ät med lite kanel och mjölk!

Efter att ha fått 4l äppelgröt hade jag fortfarande bara använd knappt hälften av äpplena. Ska koka en omgång till nu idag, hej äppel psykos. Ska frysa in resten till vintern, pallar inte äta mer äpplen atm.

// Made apple porridge and an apple pie from apples i picked in my dads garden. Boil salt, water and rice for 10 minutes. Add apples, cinnamon and some suger and boil for 30-45 min. Eat with cinnamon and milk.

Good morning

_MG_9612HD

 

_MG_9559HD

 

_MG_9589HD

 

_MG_9624HD

 

_MG_9665HD

 

_MG_9647HD

 

bild (60)HD

Sista dagen i London så gick jag, Daniel och Agnes till en butik som var fylld med te från golv till tak som heter T2. Jag fastnade för ett svart som hette Good morning, så i förrgår invigde vi påsen. Ihop med bananpannkakor med hallon, plus nya numret av Bon och i-D .

Sen är dessa små dukarna, eller ja underläggen, i grått linne också nya och köpta på Muji i London. Ett av livets stora mysterier är att Muji inte har någon stor butik i Sverige? Varför har de bara några hyllor inne på Åhlens? Känns som att de skulle gå så bra här?

// The last day in London I went to a tea shop with Daniel and Agnes called T2. I decided on a black tea called Good Morning and the day before yesterday we tried it out. Its so good! Together with banana pancakes, raspberries and some new magazines.

#nike

 

Imorse var jag på möte hos byrån Awb som jag fotat flera grejer för tidigare, några saker för Nike och nu senast kring när svenska damlandslaget i amerikansk fotboll mötte England. Helt knäppt möte, återkommer till detta när jag får säga mer.

Anyway så fick jag med mig en påse med lite grejer från Nike hem, hann typ bara komma innanför dörren innan M stack ner handen i påsen och fiskade upp de vita mjukisbyxorna samt mönstrade t-shirten och bah thanks so much honey for giving me these! Inga kommentarer.

Ibland är det jättebra och ibland (som nu) jättesämst att ha samma storlek som sin kille. Jag gillar sportiga grejer men spyr på alla neonrosa och turkosa träningsplagg, så därför himla pepp på dessa.

// I had a meeting today at a swedish pr-agency called Awb which I’ve shot a few things for in the past. I got to take home a bag of clothes with some new pieces from Nike, unfortunately my bf can wear the same size as me and decided to help himself to some of them.

<<<

 

 

Saknar redan London men det är ändå ganska fint att komma hem. Älskar min lilla lägenhet och det lilla liv jag har här ihop med den finaste personen jag vet. Jag tycker om min lugna lilla gata, min mataffär och att vi bor precis vid Hagaparken dit jag går flera gånger i veckan. Någon dag flyttar jag till London, men inte precis nu. Bara jag får åka dit några gånger per år så funkar Stockholm för mig.

// I miss London already, but its also good to be back home.

insp #11

// some older insp posts,
insp #10, insp #9, insp #8, insp #7 & insp #6.

London Day III

_MG_9683HD

 

_MG_9625HD

 

_MG_9650HD

 

_MG_9563HD

 

_MG_9603HD

 

_MG_9693HD

 

_MG_9703HD

 

_MG_9705HD

 

_MG_9697HD

 

_MG_9709HD

 

_MG_9718HD

 

_MG_9725HD

 

_MG_9742HD

Igår gjorde vi en stor brunch, eller okej, Seb gjorde en stor brunch och för alla andra är det helt förbjudet att hjälpa till i köket. Vilket jag dock inte har något emot egentligen. Så spelade jag mitt bästa sommarprat från iår för alla medan vi fixade, det med Bea Uusma. Alltså lyssna om ni inte gjort det! Har lyssnat säkert tio gånger. Det är vansinnigt spännande, innehåller världens finaste kärlekshistoria och världens ensammaste val.

En rolig grej med att bli vuxen är att en kan rita på sig själv utan att någon skriker att en “bara får rita på papper.” Så Seb fick både nya öron och en taggtråd runt armen. Sen gick vi till en bokmarknad och letade efter böcker, min morfar älskar London så jag ville köpa med mig något hem till honom, burgare och sen bah okej, ska vi ta en drink? Så bah nä, lets go home och redigera bilder och dricka öl istället.

// Seb made the best brunch ever yesterday.

Daniel + DICE

_MG_9494HD

 

_MG_9492HD

 

_MG_9512HD

 

_MG_9519HD

 

_MG_9502HD

 

_MG_9503HD

 

_MG_9505HD

 

_MG_9523HD

 

_MG_9529HD

 

_MG_9507HD

 

_MG_9530HD

 

_MG_9539HD

 

_MG_9542HD

 

_MG_9521HD

 

_MG_9545HD

 

_MG_9548HD

 

_MG_9555HD

När vi var klara med fotograferandet igår så promenerade jag och Jaan till Shoreditch, där gick han vidare på ett möte och jag mötte upp Daniel! Han jobbade ju förut på Ustwo, eller, alltså han sitter fortfarande och jobbar i samma studio. Men nu jobbar han med en startup ihop med ett gäng andra som heter DICE. Han är designer för precis allt, det är därför det är så sjukt snyggt.

Det är en tjänst som hjälper användaren att hitta bra konserter och du kan köpa biljetterna direkt i appen, utan att de tar ut någon bokningsavgift. Ganska brilliant om du frågar mig och typ alla andra som sett appen. Just nu funkar det bara för London men det kommer nog spridas framöver. Kika in på DICE.FM för att se mer och ladda ner appen. Göre även om du inte bor i London, pga den är snygg.

Sist jag var där och fotade lite för två år sedan så såg det ut såhär. Ustwo/DICEs studio är verkligen så knäpp. Jag vet inte hur jag ska beskriva det mer än plottrigt och knäppt. Det är svårt att få med på bild för det är verkligen tusen grejer överallt. Daniel är verkligen en av de coolaste personer jag känner, men rätt skönt att han inte fattar själv att han är cool. Folk blir så jobbiga då. Sen kanske ni känner igen Seb och Alvaro här ovan, från en av historiens mest ikoniska bandbilder, här.

Tusen tack för alla långa och välskrivna kommentarer på inlägget under, ni är världens finaste.

// After work yesterday I met up with Daniel! He is now the designer of a new startup called DICE. It’s an app that helps the user to find the best gigs in London and you can buy tickets directly, with no booking fee. Pretty brilliant if you ask me. Go on DICE.FM to se more, or download the app.

London Day II

Alltså hotellfrukost <3

Tänker mycket på mormor just nu. Min mormor dog för några dagar sedan, vad fan ska jag säga egentligen, går typ sönder när jag tänker på det. Hur hon alltid luktade cigaretter och lite för starkt av parfymen Elizabeth Arden Red Door. Hur hon alltid hade en påse Polly i handskfacket i bilen.

Hur hon och morfar tog emot mig på Lyckseles flygplats när jag var liten och flög dit helt själv. Hur otroligt stolt hon var över att jag och Matthew var i Milano på filmfestivalen. Hur hon alltid stod redo och vinkade oss välkomna från bron på Ekvik när vår bil rullade nedför backen, oavsett tid på dygnet.

Jag har inte haft någon i min närhet tidigare som gått bort så jag har liksom inga verktyg att hantera det. Har du haft någon nära som gått bort? Hur hanterar en ens den typen av sorg? Hur länge dröjer det innan en kan tänka på personen utan att börja hulkgråta på allmänna platser?

Hon somnade in i en fåtölj med utsikt över sjön vid deras sekelskifteshus Ekvik i Västervik, där vi allihopa firade midsommar för bara några månader sedan, det känns ändå fint att det blev på det sättet.

// Hotel breakfast <3