/ / / /

Bananpannkakor

 

 

 

När jag fick syn på det här receptet så blev jag helt lyrisk, älskar ju båda banan och pannkakor, så hur gott borde inte bananpannkakor bli? Dessutom utan gluten som jag är lite känslig mot. Receptet är så enkelt att det nästan inte är ett recept.

En ekologisk banan
Två ekologiska ägg

Mosa bananen ordentligt i en skål och blanda sedan med äggen till en så jämn smet som möjligt. Jag gjorde misstaget att ha i äggen innan jag mosat bananen vilket var lite osmidigt, men det gick ändå! Sen steker du bara smeten som vanliga pannkakor. Gör dubbelt recept om du är hungrig, det gjorde jag. Klart!

// Made these crazy good and easy banana pancakes for breakfast. Mash one banana in a bowl and add two eggs. Mix together and fry in a pan like normal pancakes. 

FW Day III

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har ju fotat front row under modeveckan, så innan varje insläpp har jag gått en runda och läst namnen på stolarna bara för att se ungefär vilka personer som kommer att komma och vilka som är extra viktiga att få med på bild. Så på Erïk Bjerkesjös visning hittade jag en stol med mitt namn på andra raden. Så här har vi den alltså, min första stol, med mitt efternamn helt massakrerat. Oklart.

De här dagarna blir ju en komprimering av branschen, alla delar finns där. Allt det uppenbart negativa, det skeva, elitistiska, sexistiska, rasistiska och ytliga. Men det finns samtidigt så många fler sidor. Med kvinnor i maktpositioner samt unga duktiga klädskapare och redaktörer som orkar och vill tänka till. Som tex genierna Dina Orving, Minna Palmqvist och Ida Klamborn.

Varav sist nämnda stod för mäktigaste visningen där Seinabo Sey sjöng live. Samt för att citera ur Minna Palmqvist manifest “Our bodies are not yours to judge. Our minds are no one’s to repress … We speak our minds with lipstick smudged on our teeth”. Medan Orvings modeller rörde sig något från det på catwalken normativa. Det är ju inte mode i sig det är fel på, utan på vissa aktörer och deras intressen.

//Some photos from the last day of Sthlm Fashion Week. 

Popaganda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hängde på Popaganda igår med Seb och hans görl Elsie. Känner ni igenom honom från bilderna när jag var i London? Han är ju nämligen flatmate med min Daniel där borta. Hade redan tänkt att gå på Popaganda när Monki hörde av sig om jag inte ville ta lite bilder i deras monter, passade ju utmärkt så slapp vi betala för biljetterna hehe. Så vi hängde lite hos Monki, spelade pingis, fotade i fotoautomaten och drack slush.

Kom iväg hemifrån lite försent så vi sprang in på området precis när Nicole Sabouné spelade sina sista låtar. Hon var väl lite main act för oss alla då hon är Sebs syster, kolla cute family photo här ovan på sista bilden! Vi stannade inte hela kvällen då vi skulle upp tidigt idag och just nu sitter jag på ett tåg till Norrköping för att fota ett bröllop i de trakterna. Så kul!

Ps. Tack till alla er queenz som kom fram och sa hej och hängde!

// Matthew, Seb, Elsie and me hung out at Popaganda yesterday, a nice festival in Stockholm. 

New

 

Fick med mig detta hem från Berlin. Solisar från & other stories samt lip balm och hand cream från L’Occitane. Nu ska jag till Popaganda! Ses vi där?

// New things i bought in Berlin. 

FW Day II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite bilder från Diana Orving och Isabell Yalda Hellysaz.

// Some of my shots from the second day of Sthlm Fashion Week. 

Fint gäng

Hinner ju inte riktigt ta några egna bilder, men var tvungen att snabbt fota Nim, Saga, Sackarias, CG och Nicki efter Diana Orving. Jag gillar det här med hur alla klär upp sig och vågar ta på sig det de tycker är det finaste de har. Modeveckan blir som en frizon där det är väldigt högt i tak för vad som känns okej att bära.

FW Day I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Filippa K, Björn Borg & J Lindeberg. Se resten hos bon.se

// Some of my shots from the first day of Sthlm Fashion Week. 

STHLM Fashion Week

 

 

Igår inledde jag min första modevecka ever och ihop med Bon. Fotar front row, backstage och lite fester. Himla kul att träffa människor, kika på visningarna och sörpla lite vin. En hör ju alltid modebloggare skriva om hur stressigt det är och hur de inte hinner äta mellan alla visningar. Äh, bara stoppa ner en banan i väskan som kan ätas överallt. Däremot det här med att hitta toaletter och hinna byta tampong mellan visningarna? Kan vi prata lite mer om det istället?

// Im doing my first fashion week together with Bon. Shooting front row, backstage and a few parties.

SNS // Adidas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förrförra fredagen fotade jag en liten fest på en båt som SNS höll i för att fira sitt samarbete med Adidas. Alla fester borde hållas på båtar.

insp #9

src unknown