/ / / /

Simma ur bild

Bad Matthew ta en bild på mig där jag ser allvarligt ut i vad jag har på mig hela tiden just nu. Sneakers Vagabond, Byxor H&M, T-shirt Cheap Monday, Jacka Acne och ringen runt halsen som jag fick av M i julklapp. Han börjar bli bättre på att hantera kameran nu, bilden är lite under ifrån men jaja. Så kul att varje gång jag ger kommentar när han fotat, något ur fokus, för nära eller för långt bort så skriker han alltid att det är mitt alternativt kamerans fel.

Måste bara ta upp detta pga har har vi dagens fototips. Lär dig olika vinklar och att du är den som bestämmer vad som kommer med i bilden. Alltså, kameran är inte stationär? Du måste röra på dig. Har du sett klippet “Kaj du simmar ur bild“? Där en äldre dam filmar sin man som simmar och istället för att panorera kameran och följa med efter hur han simmar så skriker hon att han simmar ur bild varje gång han simmar åt sidan. Pga, kopplar inte att hon bestämmer över vad som ska vara i bild.

Det känns som att många faktiskt inte koppar ihop det. Titta i sökaren, vad kommer med just nu? Ska du kanske fota lite mer underifrån så att personens ben inte ser onaturligt korta ut, eller kanske röra dig närmare då det är onödigt mycket omkring som syns? Hur blir det om den där cykeln i bakgrunden? Om kameran vrids fel så blir en persons proportioner fel eller så kan ett rum se skevt ut. Om något i bakgrunden syns som du inte vill ha med, se till att det inte syns eller flytta på objektet.

//What Im wearing most of the time right now. Sneakers Vagabond, Byxor H&M, T-shirt Cheap Monday, Jacka Acne and the ring around my neck that i got from M for christmas.

23/4

 

 

 

 

Dunk dunk dunk dunk. Alltså det här med att ungefär konstant leva i någon sorts nattklubbsmiljö, då Matthew spelar techno hela tiden. Har sällan något emot det då jag gillar det mesta av det han spelar. Det bästa vi har hemma just nu är den här skivan, LYSSNA. Japanskt house grejs.

Sen tänkta jag tipsa om en grej. Bor du i Stockholm och letar praktik? Är du kreativt lagd, kan hantera grunder i Photoshop och är nyfiken på att jobba på agentur? Malin Stenberg som jag praktiserade för nyligen letar efter en ny praktikant! Malin är rolig, snäll och bestämd samt bjuder ofta på kanelbullar.

Hon har dels Darling Management som hon driver själv och så är hon ansvarig för Skandinavien, Tyskland och England för den internationella agenturen Trouble Management. Dom har klienter som H&M, Yohji Yamamoto, i-D Magazine, Harper’s Bazaar och alla större Vogue.

Maila malin@darlingmanagement.com och märk mailet med “Praktik” och ditt namn!

Ibland alltså.

 

Alltså ibland när den där känslan av att “det här livet kan jag gå med på att leva ändå” infinner sig, så känns det så himla fint. Den där stunden av att ha lite flyt, precis emellan två totala krascher. Hela dagen har bara bestått av små fina grejer.

Fick sätta mitt namn på något jag skrivit för Nöjesguiden för första gången, en liten notis bara, men ändå. Kändes stort på något sätt. Vill du läsa kort om Kulturnatt Stockholm så gör det här.

Därefter sprang jag förbi EvaHelena PR där jag fick plocka några fina grejer från Monki, måste visa sen. Ni vet när en är i en affär med fina kläder och bah, tänk om jag fick ta vad jag ville och sen gå utan att betala? Så the satisfaction av att få leka den leken i några minuter.

Sen hämtade jag mina barnvaktsbarn på dagis, haft dom sedan augusti. Vill ju ha en bebis nu, alltså dom här barnen är det enda som håller mig från att göra en Dessie. Anyway. Dom älskar mig när dom är glada men jag är sämst när dom är ledsna. Idag hade vi genombrott då treåringen första gången riktigt tydde sig till mig när hen var ledsen. Victory! Sträckte upp armarna och ville komma upp i famnen och verkligen vara nära. Så fint.

När jag kom ut genom porten så bah *spontaniuzzz* smsar Matthew och bah ska vi dricka öl? Så kom han och vi tog en öl på en uteservering vid Rörstrandsgatan i solen. Eller okej han drack en juice för att han skulle iväg på boxningen *machooo* men jag sippade öl. Hånglade lite och bara den där känslan av att den jag är kär i, är lika kär i mig.

Ibland alltså.

 

 

PS. Så jävla många bra tips på serier i White Acne posten, visste väl att ni var rätt gäng att fråga. Ska sammanställa allt om jag hinner, vi har ju byggt upp en riktigt fin lista med peppiga serier.

FvF #3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My latest favorites from the site FvF.

Blogged about the site earlier here and here.

White Acne

 

 

I Berlin köpte jag den här skinnjackan!!! Elena har en vän som jobbat som designer på Acne och som därför hade massa oanvända plagg där ifrån. Grejer hon nu vill sälja och bad Elena att fota och lägga ut till salu på nätet. Första kvällen när jag kom hon bah, Frida jag har en jacka här som ska säljas som du kanske vill titta på. GHAAAA!

Funderade hela veckan i Berlin om jag skulle köpa eller inte. Helt oanvänd och satt perfekt på mig för ett bra pris. Samt att värdet på Acne inte går ner allt för mycket då det finns en stor marknad för secondhand kring dom större svenska märkena, så jag räknar med att få tillbaka nästan samma summa om jag sedan behöver/vill sälja. Så efter att varje morgon när jag vaknade testat den framför spegeln bestämde jag mig sista dagen. Ska ha den hängande på väggen.

Btw har ni kloka personer tips på serier med grrrls i? Jag har precis sett True Detective, House of Cards, Boardwalk Empire, Sherlock Holmes, Fargo och Game of Thrones (Mother of dragons<3). Alla är bra på sina sätt men är så jävla trött på att titta på snubbar som gör saker med andra snubbar. Få kvinnliga karaktärer som mest visar boobsen.

Ser såklart redan Girls och försöker komma in i Orange is the new black. Har ni fler tips? Gärna kvinnlig huvudkaraktär eller åtminstone en viktig och drivande stor biroll? Twin Peaks, Skins och Lost har jag redan sett.

// Got this new leatherjacket from Acne! And, do you know any good series with female characters? Im tired of watching series about guys doing things with other guys.

Pannkakor

 

 

 

 

 

 

 

 

Städade ur hela köket, satte upp ett gäng polaroider på kylskåpet och gjorde pannkakor. Sen gick vi till Kungsträdgården för att titta på blommorna, så fint hur alla Stockholmare liksom sugs dit första riktigt varma dagen. Folk överallt och glasskioskerna öppna. Tänk att vi allihopa överlevde en vinter till. Svaren från frågestunden är på g!

// Cleaning out the entire kitchen, put up a bunch of polaroids on the refrigerator and made pancakes. Then we went to the park to look at the flowers, so nice how so many stockholmers go there these first warm days with sun. People everywhere and ice-cream kiosks open. Keep in mind that we all survived another winter. Answers from the Q&A are on the way!

Nöjesguiden

 

Från och med igår är jag praktikant på Nöjesguiden tre månader framåt. Känns jättekul, ska främst jobba digitalt dvs siten men gissar att jag kommer behöva hjälpa till lite där det behövs.

Det är högt tempo och jag är inte riktigt van att spotta ur mig texter snabbt. Texter som inte bara ska vara informativa utan även ha den där Nöjesguideiga tonen av att vara lite smart, drygt och liksom sådär “witty”.

Det krävs lite vana att hitta knorren på det en ska skriva om och veta vart det passar att stryka under och skruva till det. Men jag tänker att jag kommer bli snabbare så fort jag hittat formen för skrivandet och lärt mig dom olika återkommande grejerna.

Jag jobbade ju på tidningen People förut och gick upp som redaktionsassistent. Jag berättade aldrig om det förut pga sensitive information men vi i redaktionen var i förhandling med dåvarande ägarna om att köpa upp People och driva vidare själva. Jag skulle gått in som redaktionschef och hjälpt till att utveckla det digitala som då var obefintligt.

Men vi kom aldrig överens om vad en tidning som inte har kapital eller går vinst var värd, när det egentligen bara är varumärkesnamnet vi ville åt. Tidningen är död nu. Trist då det var vad jag trodde att jag skulle göra efter studenten och har sedan dess saknat att jobba redaktionellt.

Är därför så jävla glad att få komma till Nöjesguiden och få fortsätta utvecklas hos dom ett tag.

// Yesterday I started a new internship at the swedish magazine Nöjesguiden.

Salvation Tattoo

 

 

 

Yesterday will always be remembered as the day when Matthew turned into a total badass.

Bye

 

 

Nu är vi hemma igen, saknar allt redan. Jag har varit bekant med Elena sedan tidigare men lärt känna henne bättre nu då vi bott hos dom, så jävla bra tjej.

Råkade bli med en ny sjukt snygg jacka som jag har på mig på den översta bilden, men mer om den sen. Idag ska jag bara vila upp mig samt följa och kolla när Matthew tatuerar sig på Salvation och på torsdag börjar en ny praktik.

ZSA ZSA

 

 

 

 

Lunch med M och Elena på Zsa Zsa & Loui, sen åkte vi till Mitte och hängde i tidningsbutiken Do you read me?