/ / / /

Riche + Sean + Stoffe

 

 

Igår mötte jag upp Sean och Stoffe på Riche, det är nämligen så att Sean jobbar där, vilket gör det praktiskt pga personalrabatt. Någonstans i samtalet får vi för oss att beställa ostron då de inser att jag aldrig ätit det. Haha dör på bilden i mitten, så tveksam och nervös men samtidigt så vansinnigt peppad. Tagen cirka två sekunder innan den där rackaren gled in i min mun. Alltså, inte imponerad. Smakade saltvatten och citron med jobbig konsistens.

Juste ja, mitt lila/lavendel hår. Blandar ju toning själv för att behålla det gråa, men råkade ha i för mycket lila igår. Så nu rockar jag den här looken. En gammal tant på busshållplatsen tittade på mig länge sen böjde hon sig fram och sa, ditt hår är riktigt häftigt, är du sådär punk? Jag bah, nej det råkade bli lila jag har egentligen färgat håret grått, ungefär samma hårfärg som du har. Hon sken upp och bah, vet du vad, jag färgar inte bort mitt gråa hår längre, det är ju snyggt! Så gullig.

// I tried oysters for the first time yesterday with Sean and Stoffe. Not impressed. 

insp #8

src unkown

Larsson & Jennings

 

 

 

Alltså åh kolla vilken fin klocka som låg och väntade på mig när jag kom hem från London. Har aldrig haft en riktigt klocka sedan min plastiga klocka med Sailor Moon på i mellanstadiet. Jag är egentligen ganska dålig på att bära smycken och allt där till, men jag tror ändå att denna och jag kan bli kompisar. Gillar hur den känns både elegant och lite chunky på samma gång.

// Look at my new silver watch that I got from Larsson & Jennings! I love how it feels elegant but chunky at the same time.

London – Day IIII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mötte upp Hevin i Shoreditch och promenerade till Queen of Hoxtons takterass för burgare och öl. Efter en stund kom Erica! Vi gick ju i samma klass och tog studenten ihop förra året. Hon hade en ny och fräsig cykel som Hevin ville provcykla lite på. Den var helt blank och hade inte en skråma så Erica såg lite orolig ut när Hevin cyklade iväg på gatan och viskade till mig, den där cykeln är min bebis, blir orolig när andra har den.

Efter en liten provtur kom Hevin tillbaka och bah såja, ingen fara. När hon kliver av så visar det sig att hennes tampong läckt lite och att det kommit blod på den kritvita sadeln. Erika bah… Haha bästa jag varit med om. Äh, kunde ju torkas bort på två sekunder, men bara så kul tajming när Erica var så rädd om den. Därefter gick vi bort till The Book Club och drack öl och spelade pingis.

Sen mötte jag upp Daniel, Seb och Alvaro när de slutat jobbet. Alla tre jobbar på Ustwo som gjort tex spelet Monument valley. Måste ladda ner och testa, inte gjort det ännu. Vi gick till en nyöppnad restaurang som hette Bird. Alltså. No words för det stället. Det var liksom friteras kyckling med olika grejer, jag tog med belgisk våffla. Då var det bara en tjock kompakt våffla med ett friterat kycklingben på och sen liten skål sirap bredvid? Så konstigt och äckligt. 

Vi promenerade bort till kanalen och köpte med oss lite cider istället. Seb kom på en massa affärsplaner som vi fick avgöra om han skulle satsa på eller inte. Vad sägs om alternativ begravningsbyrå, att lägga den avlidne på ett skepp och sen skjuta brinnande pilar på skeppet, väldigt old school. Eller att istället för att gå till en psykolog betala för att dricka vin med en filosof.

// My last day in London included beers, burgers, period blood and ping pong with Hevin and Erica. Weird chicken/waffles and then cider by the canal with Daniel, Seb and Alvaro.

London – Day III

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planen var egentligen Brighton och bad, men vi vaknade upp ganska sent och bakis efter svettig dans på Dance Tunnel till bland annat ett live set av Christian Löffler natten innan. Så vi tog det lugnt och åt en lång frukost som Seb fixade, han är lite kocken i det här huset. Därefter promenerade vi och skulle kika på en blomstermarknad, vi hittade inte så mycket, men det var mest fint att bara kika runt.

Tomhänta vandrade vi sedan och gick på bio, mer om det längre ner. För att efter slut texterna mötas av spöregn ute på gatan och att behöva springa genom det hem. Vi plockade upp lite ingredienser på hemvägen för att kunna laga hamburgare. Seb och Daniel har en liten grill som står utanför fönstret ovanpå grannen unders tak, inte helt smidigt men det gick. Efter att det rykt in, brandvarnare gått igång och Daniel fått stå och hålla ett paraply ut genom fönstret för att inte regnet skulle släcka kolen. Men resultatet gjorde det värt det.

Vi såg alltså How to Train Your Dragon 2, så fin! Var helt gråtig hela filmen, måste se ettan när jag kommer hem. Spoiler varning. Det är ändå fint att barnfilm rör sig någorlunda i rätt riktning och till viss mån utmanar vissa invanda föreställningar. Som att en mamma lämnar sin familj för att leva ut och förverkliga sina ideal. Att en annan kvinnlig karaktär får spela ut sexuell frustration gentemot olika män. Två viktiga kvinnliga karaktärer, dock mycket färre än de manliga såklart.

Men minuspoäng på att filmens enda karaktär med en något mörkare hudton var the bad guy, som de goda sen hade ihjäl i slutet. Lägg där även till att detta är den enda karaktär som har en mörkhyad skådespelare som gör rösten.

//Enjoying my last days now. I don’t wanna to go home.

Bistrotheque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår gick vi till Bistrotheque för att äta Brunch! Om jag skulle få inreda eller äga en restaurang skulle den se ut precis såhär. Du måste gå förbi här om du besöker London, kolla bistrotheque.com för bokningar och adress. Deras onlinebokning var helt full men vi chansade och gick dit ändå och fick bord efter att ha hängt i baren i en halvtimme, värt.

// Yesterday I had brunch with Daniel, Agnes, Linn and Daniel at Bistrotheque. If I would design a restaurant it would look exactly like this.

London – Day I

 

 

 

Vaknade upp hos Daniel och Seb i deras supergulliga lilla hus med smala trappor och knarrande trägolv. De har precis flyttat ihop här och jag förstår varför de trivs så bra. Helvetes resa från flygplatsen och hit natten innan dock, åka runt med bussar och inte kunna köpa bussbiljett ocv osv. Vi lämnar detta nu, jag kom fram efter ett tag, slutet gott.

 

 

 

 

Mötte upp Linn på The Advisory som erbjudit sig att hänga lite medan Daniel var på jobbet. Hon är bra vän med Seb som Daniel flyttat ihop med samt känner andra av mina vänner som bor här och dessutom har vi ju läst varandras bloggar i några år. Då är det på sin plats att äta hamburgare ihop. Hennes blogg hittar du här om du skulle missat den, klick.

 

 

 

Sen gick vi vidare till en rooftop och drack lite öl. Gulligt hur det finns så många gömda grejer här, det här stället fanns bakom en helt anonym dörr på en bakgata där en behövda ringa på en ringklocka och säga hej för att få komma upp. Vi pratade endel om att ha pojkvänner som inte är svenska eller kan svenska och sånt som kan vara knepigt med det. Kanske framförallt ibörjan. Att berätta hur en känner på ett språk som inte är ens modersmål eller att lära ut feminism till någon som knappt hört det ordet tidigare.

Vi promenerade vidare till London Fields och då anslöt sig Hevin! Hon skulle strax gå till jobbet men vi körde någon sorts speed date  och försökte uppdatera varandra så snabbt som möjligt. Vad vi har gjort sen sist, vilka av ens vänner som legat med varandra, dudes och framtiden.

 

 

 

 

Sen kom Daniel från jobbet och vi gick och köpte pizzor till hela gänget. Sen satt vi kvar tills solen gått ner och då promenerade hela gänget hem till Seb och Daniel för att dricka öl, röka i fönstret och lyssna på brit rock.

STHLM -> LONDON

 

 

Mot London nu! Alltid lika spännande att se om en kommer överleva Skavsta eller inte. Denna gång kostade biljett med Ryanair 250:- och billigast med annat bolag 1500:-, så det var inte så mycket att välja på. Lovar alltid mig själv att aldrig åka med dom igen, men när det skiljer mer än en tusenlapp så är det bara att bita ihop. Kul också att komma fram mitt i natten och åka runt med olika bussar i tre timmar själv med alla ens värdesaker i ryggsäcken för att komma hem till Daniel. Woho däää här blir kul!

// I´m going to London now!

bloglovin

Flora + Babel

 

 

 

 

 

 

 

Läst varandras bloggar i flera år, har några gemensamma vänner och träffats flyktigt ute men aldrig liksom ett ordentligt, hej hej vem är du egentligen. Så igår åt jag och Flora lunch på Babel för att ta reda på vem den där andra är. Trots att jag fortfarande var lite trött och hängig efter helgens snoriga misär så var det himla fint. Vettig och skarp tjej det där. Bilden på mig snodde jag från hennes blogg.

Vi pratade om allt ifrån hångel på Elverket till att vara skilsmässobarn, den “duktiga” feministen och bloggande. Med den “duktiga” feministen menar jag det här med hur vissa andra feminister vill sätta en på plats. Inte för att bidra till samtalet eller egentligen vilja upplysa om en annan vinkel, utan för att få briljera med någon den nyss lärt sig.

Litet exempel. På Internationella Kvinnodagen sist så postade person X en bild på Instagram och skrev något om att fortsätta kämpa och då kommenterar genast person Y “Vafan en säger inte grattis!!!”. Ja, det är märkligt att säga grattis eller ge blommor för att gratulera en kvinna över världens orättvisor. Dagen handlar ju om att uppmärksamma kvinnofrågor, inte att säga grattis till att någon föddes med snippa. We all get it. Grejen var bara att X inte ens nämnt något om ett grattis, utan person Y blev så taggad på att predika att hen inte ens läste ordentligt och tog första bästa chans och gav sig in i matchen.

Alla har sina egna idéer. Navid Modiri aka Jimmies golfpartner och poster boy för det eviga god ton-argumentet spelar på ena planhalvan och Lady Dahmer dribblar ofta runt bollen på andra sidan. Jag känner bara att ja, var rabiat, stå på barrikaderna, var förbannad, håll inte god ton och säg ifrån på skarpen när någon för fel. Men det skadar ändå inte att vara lite lyhörd och ha fingertoppskänsla.

Pratar en med en meningsmotståndare så ta i från tårna, men med en medsyster kanske en kan ha en nypa mer tålamod till.Tycker du att någon sagt något som inte är helt hundra? Förklara gärna varför, lär och upplys varandra. Istället för osympatiska tillrättavisningar mellan två personer som har i stort sett identiska feministiska åsikter. Sen behövs såklart hårda toner inom rörelsen också, såklart. Saker och ting tåls att stötas och blötas mellan tusentals personer med olika kunskaper och bakgrunder.

Men en måste kanske inte mangla ner fjortonåringar som precis fått ett feministiskt uppvaknande och snavar fel på någon term. Hur tänker ni kring allt det här?

Gjorde förresten en liten festivalenkät med Flora om hennes festivalsommar som du kan hitta här. Om systerskapet i att sällskapa till festivalernas bajamajor, att bita Krunegård i armen och hur man håller sig varm som ett barn i sin moders mage trots regn.

// We have read each others blogs for years, have some mutual friends and bumped into each other in town but never said hi and talked properly. So yesterday Flora and I had lunch the Lebanese restaurant Babel to say hi.

bloglovin

Badrumskrafs #2

 

 

 

Jag är ingen skönhetsjunkie som orkar testa massor av olika krämer och tycker heller inte att det är värt pengarna. Men jag har lite smågrejer som jag gillar. Visade lite beautyyyy grejs för ett tag sedan med smink etc, det inlägget hittar en härNu har jag uppdaterat mitt förråd med lite nya grejer samt tipsar om två grejer som inte nämndes sist, en svinbillig mask och tips för att hålla en fin blond ton.

Aspirin, gissningsvis är det här inte första gången du hört talas om Aspirinmasken. Att lösa upp en eller två Aspirin i hansflatan med vatten och blanda med honung och smörj in fejjan. Mirakelmask som kostar typ 1,5kr per gång och är bättre än alla masker jag provat. Jättebra mot orenhy och acne.

Men var lite försiktig då den är väldigt aktiv och är lite som att göra en babyversion av kemisk peeling hemma i badrummet. Vissa är även allergiska, testa lite lite på huden och var vaksam! Jag har dock aldrig känt någon irritation. Försök sedan att torka av masken och skölj bara av det sista för att få bort honungen. Det är ju inte sådär jättebra att spola ut mediciner i avloppet.

Daddy-O, inne på tredje schampot jag testar från Lush nu. Köpte denna som är tänkt till blont hår och som har lite lila pigment i sig, vilket mitt hår behöver massor av just nu. Såklart inget silverschampo direkt, men lite bättre än dom andra.

Retread, bästa jävla balsamet i hela världen och luktar helt sinnes. Köp.

Directions Silver, en semi-permanent hårfärg från Directions som är grå. Lite väl lam att försöka färget håret grått med från scratch, jag vet eftersom jag försökt. Men passar att låta verka som inpackning efter tvätt nu när jag försöker behålla det gråa. Använde även denna för att hålla mitt blonda hår vid kall nyans och få bort den där orangea tonen det får direkt efter färgning. En del hårfärg, två delar balsam och så har du ett billigt och jättebra silverbalsam som tar bort alla varma toner.

Cosmetic Warrior, jättebra mask för problemhy. Jag har rätt fet hy men är yttorr, vilket betyder att jag måste ha mycket fukt.

Herbalism, håller på och testar denna ansiktsrengöring och kan inte säga mer än att jag gillar den. Det är den där gröna massan du ser ovan. En tar liksom en liten boll, typ som en ärta och blandar ut med vatten i handflatan. Då blir det som en grön mjölkig vätska som en tvättar ansiktet med.

// Beauty essentials.