/ / / /

Pannkakor

 

 

 

 

 

 

 

 

Städade ur hela köket, satte upp ett gäng polaroider på kylskåpet och gjorde pannkakor. Sen gick vi till Kungsträdgården för att titta på blommorna, så fint hur alla Stockholmare liksom sugs dit första riktigt varma dagen. Folk överallt och glasskioskerna öppna. Tänk att vi allihopa överlevde en vinter till. Svaren från frågestunden är på g!

// Cleaning out the entire kitchen, put up a bunch of polaroids on the refrigerator and made pancakes. Then we went to the park to look at the flowers, so nice how so many stockholmers go there these first warm days with sun. People everywhere and ice-cream kiosks open. Keep in mind that we all survived another winter. Answers from the Q&A are on the way!

Nöjesguiden

 

Från och med igår är jag praktikant på Nöjesguiden tre månader framåt. Känns jättekul, ska främst jobba digitalt dvs siten men gissar att jag kommer behöva hjälpa till lite där det behövs.

Det är högt tempo och jag är inte riktigt van att spotta ur mig texter snabbt. Texter som inte bara ska vara informativa utan även ha den där Nöjesguideiga tonen av att vara lite smart, drygt och liksom sådär “witty”.

Det krävs lite vana att hitta knorren på det en ska skriva om och veta vart det passar att stryka under och skruva till det. Men jag tänker att jag kommer bli snabbare så fort jag hittat formen för skrivandet och lärt mig dom olika återkommande grejerna.

Jag jobbade ju på tidningen People förut och gick upp som redaktionsassistent. Jag berättade aldrig om det förut pga sensitive information men vi i redaktionen var i förhandling med dåvarande ägarna om att köpa upp People och driva vidare själva. Jag skulle gått in som redaktionschef och hjälpt till att utveckla det digitala som då var obefintligt.

Men vi kom aldrig överens om vad en tidning som inte har kapital eller går vinst var värd, när det egentligen bara är varumärkesnamnet vi ville åt. Tidningen är död nu. Trist då det var vad jag trodde att jag skulle göra efter studenten och har sedan dess saknat att jobba redaktionellt.

Är därför så jävla glad att få komma till Nöjesguiden och få fortsätta utvecklas hos dom ett tag.

// Yesterday I started a new internship at the swedish magazine Nöjesguiden.

Salvation Tattoo

 

 

 

Yesterday will always be remembered as the day when Matthew turned into a total badass.

Bye

 

 

Nu är vi hemma igen, saknar allt redan. Jag har varit bekant med Elena sedan tidigare men lärt känna henne bättre nu då vi bott hos dom, så jävla bra tjej.

Råkade bli med en ny sjukt snygg jacka som jag har på mig på den översta bilden, men mer om den sen. Idag ska jag bara vila upp mig samt följa och kolla när Matthew tatuerar sig på Salvation och på torsdag börjar en ny praktik.

ZSA ZSA

 

 

 

 

Lunch med M och Elena på Zsa Zsa & Loui, sen åkte vi till Mitte och hängde i tidningsbutiken Do you read me?

Roamers

 

 

 

 

 

 

Kaffe med Elena, Ebba och Celine hos Roamers på Panierstrasse 64.

Neukölln

 

 

 

 

 

 

Vi är framme och det går ingen nöd på oss. Vi bor hos två vänner i deras lägenhet i Neukölln runt hörnet från där Matthew bodde. Det är något speciellt med Berlins lägenheter, dom höga taken och stora rummen med dom knarriga breda plankgolven målade i olika färger.

Gud vad fina ni är som frågat grejer i inlägget här under, jag håller inlägget öppet lite till om du vill skriva något.

// Finally in Berlin. We are staying with Elena and Pablo in an apartment in Neukölln, just around the corner from where Matthew lived. There is something special about Berlin apartments, the high ceilings and large rooms with the creaky wide plank floors that are painted in different colors.

Q&A

Hej!

Tänkte vi kunde ha en liten Q&A igen, det var ett tag sedan. Alltså jag är ju verkligen sämst på detta och får fortfarande kommentarer då och då om vad hände med resten av frågorna… Både när vi hade en allmän för kanske två år sedan samt the feminist editon för kanske ett år sedan så har jag fått prestationsångest, pga vill svara varje person superbra. Det har lett till att jag gjort hälften, fått sån himla ångest att andra hälften inte blivit klar och sen tappat bort filerna. Förlåt!

Vi stryker ett streck och går vidare. Om det var något du frågade för längesedan som du känner försvann, skriv det här igen!

Frågorna kan handla om precis vad som helst. Om mig, något jag gjort, eller inte gjort. Feminism, foto, bloggande, ångest, livet eller andra knepiga frågor. Eller frågor om eller till Matthew, kan bifoga frågan så får han svara själv, du behöver inte skriva på engelska jag kan översätta. Eller något i ditt eget liv som är krångligt som du kanske vill ha en second opinon på.

Fortfarande så jävla glad över inlägget då så många berätta om sig själva, här är det om du missade. Blev nästan lite avundsjuk på att så många gjorde coola grejer och gjort modiga val. Därför vore det fint att höra lite vad ni funderar på.

Kram

 

// Hi!  Let’s have a little Q&A. The questions can be about absolutely anything. About me, something I’ve done, or not done. Feminism, Matthew, photography, blogging, anxiety, life or other tricky issues. Or something in your own life that is complicated you might want a second opinon on.

STHLM -> BERLIN

Färdigpackad och beger mig till Arlanda nu. Är verkligen proffs på att packa lätt, oavsett om jag ska hem till mamma över helgen eller till Berlin i några veckor så packar jag bara min ryggsäck. Orkar inte vänta på bagage när en klivit av planet och jag litar inte på hur ens väskor hanteras. Sen tror jag det är en vanesak, att vi alltid packat så i min familj.

Min pappa är kapten på SAS vilket innebar att mitt pass var fullstämplat redan som ettåring. Det innebar då också att vi reste väldigt billigt, men inte med vanliga biljetter utan något som heter standby. Det betyder att en bara kommer med i mån av plats. Så vi packade nästan alltid bara handbagage pga krångel att checka in väskor, vänta vid gaten och sen kanske inte få gå ombord.

Acne

 

Tycker precis som många andra om Acnes kläder, men jag köper överhuvudtaget sällan något som kostar mer än 500 spänn. Det blir inte värt det. För det är plötsligt en flygbiljett tur och retur till Berlin eller två fulla matkassar på Ica.

Tips är Acne Archive som ligger på Torsgatan 53, där hamnar saker som inte sålt slut i butik, defekta plagg eller provkollektioner. För någon dag sedan svängde jag förbi och hittade den är fina för 350pix.