/ / / /

Linn

 

 

 

Linn har precis lämnat sitt London för att börja plugga på Hyper Island i Stockholm. Igår kom hon förbi och inspekterade min lägenhet och kikade lite på Paper Light. Nu ska jag bara packa det sista så hörs vi nästa gång i Berlin!

A.STUDIOS

 

 

 

 

Råkade gå förbi Acne Archive med Oscar idag, sånt som händer. Fick med mig det linne som jag här ovan poserar så coolt i. Första överdelen jag äger med något typ av tryck eller motiv på, tycker den broderade detaljen var fin. Sen har jag börjat att bara sätta upp ungefär en tredjedel av håret, för att få bort håret ur ansiktet men ändå ha kvar längd.

// I accidentally bought this tank-top from Acne Archive today.

coconut+banana+raspberries

 

coconut milk+banana+raspberries+coconut flakes=smoothie

Matthew bah, Frida du kan inte lägga upp fler bilder på smoothies nu, fattar du hur trötta alla är på dina jävla smoothies. Hehe. Men det är highlight of the day att dricka min jävla smoothie, för sen har det mest varit att jag suttit i köket och redigerat bilder. Så därför värd att föreviga. Igår kväll fotade jag på en båt som åkte runt i skärgården och sedan till festivalen Yard, får visa bilderna sen.

Nu ska vi strax hem till mamma för att ha kräftskiva med familjen. Nu har M snart fått fira alla högtider, känns så viktigt att han integreras i det svenska samhället. Skoja. Men det är kul att visa saker en själv vuxit upp med, ska tvinga på honom en liten kräfthatt.

Ett hej & en hemlis

Hej hej. Suttit i mitt sovlinne i köket hela dagen och redigerat bilder, så tänkte bara säga hej. Sen tänkte jag också börja viska lite kring en hemlis, den här bloggen håller på att flyttas. Vardagsbrus har sett likadan ut sedan Daniel var gullig nog att pilla ihop bloggen till mig i april 2011. Så nu är det dags för förändring. Men det kommer vara precis samma innehåll, men lite annan förpackning.

Därför har jag lite svårt att lägga tid på längre inlägg just nu, för jag står redan mentalt med ena foten i dörren påväg vidare. Ni måste följa med mig sen, jag tror att det här kommer bli himla bra.

Giveaway vinnare! Det ju dragit ut på tiden för den lille tävlingen där en kunde vinna ett fint print från Gaia Padovan. Men vinnaren är Melinda Bergstrand! Du får gärna maila mig så jag får din adress. Spana in Gaia på @gaiapadovan på Instagram för att få se mer av hennes prints.

Skate

 

Fotade ju en skateboard för ett tag sedan och fick knåpa ihop en liten hemmastudio. Jag fick en bit bakgrund av Angelina efter att vi fotat till hennes projekt i en studio, om du minns? Sen fäste jag den bara i hyllan där vi har skivspelarna, rullade ut pappret och väntade på att få bra ljus i lägenheten framåt eftermiddagen. Vi har verkligen magiskt ljus i den här lilla ettan ibland.

Sugen? Du hittar skateboarden här.

10K

 

Jag nådde 10.000 följare på min Instagram @fridavega för några dagar sedan, helt sjukt. Att det ska stå “10k” har lite varit mitt all time goal, så nu känns det nästan lite tomt hehe. Så töntig grej egentligen, men det kan väl få vara okej.

#selfie
#1000filters

// I reached 10k followers on Instagram @fridavega  the other day!

Bröllop & avocadomackor

 

 

 

Sitter och jobbar med bilderna från helgens bröllop i Göteborg och äter långfrukost. Alltså. Så himla fint bröllop, jag var helt rörd och tacksam för att få ha varit med och dokumentera hela dagen. Det här skulle jag kunna göra på heltid, äta avocadomackor och redigera bilder på par som hånglar. Är pepp på att få visa både er och brudparet alla bilder.

Börjar känna mig redo för hösten. Jag mår bra, är lycklig och om en vecka åker jag till Berlin.

// Working on the photos from this weekends wedding in Gothenburg. I could do this all the time, eating avocado sadwiches and editing photos of people who are making out.

Gaia // GBG

 

Haft en jättefin helg i Göteborg och är så glad att Gaia lät mig bo hos henne! Jag kom ner på fredagen och då åt vi pasta och drack öl på Kino. Hela lördagen fotade jag sedan ett helt magiskt bröllop, ska visa bilder sen! För att sedan på söndag bara glida runt i Göteborg, äta pizza och dricka kaffe.

Det här blev på något sätt första gången jag fått se lite mer av staden än centrum och hängt med göteborgare. Alltså att de på riktigt säger saker som “hallå gubbar” och “haregött”!?  Känner för första gången att jag nog skulle vilja komma tillbaka snart, tidigare besök har väl varit ungefär Liseberg eller festivalområdet på Way out west.

Och hej hej till dig jag träffade på spårvagnen, så fint att träffa personer som kikar in här ibland.

// I had the best time in Gothenburg this weekend, staying with Gaia and shooting a magical wedding. 

Hornsbergs strand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I torsdags promenerade vi bort till Hornsbergs strand, fan att jag hela sommaren liksom glömt bort hur nära vi egentligen bor. En promenad på kanske 30min ungefär längs vattnet kring Kungsholmen. Vi tog av oss skor och t-shirts och plaskade från kanten.

När vi började blev hungriga promenerade vi till Lilys Burger och tog med oss burgarna tillbaka ner till vattnet. Lilys är helt okej, men tycker ingen behöver ta sig hela vägen dit enbart för hamburgarens skull. Men om en råkar vara på plats så. Så knäppt ändå hur en har den här tillgången till vatten och bad i Stockholm.

Monocle // The Stack

 

 

“The size is brilliant […] I like the idea of challenging the supremacy of the small screen”
– Monocle magazine’s The Stack

Har ju helt glömt att berätta att Paper Light var med i tidningen Monocle’s podcast The Stack, episode 98! “The Stack is hosted by editor in chief Tyler Brûlé, the programme looks at the future of print media from magazines to newspapers”. Tyler startade förutom Monocle, även tidningen Wallpaper.

Det var varken en hyllning eller sågning och de var rätt hårda mot alla publikationer som togs upp i programmet. Men jag hade varit stolt även om de totalt sågat den, att ens bli omnämnd i The Stack är så sjukt coolt och ger något sorts existensberättigande. Fint att få input som vi kan bära med oss.

Du kan köpa Paper Light på Paper Cut eller paperlight.se!
Pssst, skriver du in promo code “frida” så får du 10% rabatt.

// I’m so very happy that our magazine Paper Light was talked about in Monocle magazine’s podcast The Stack, episode 98. Pssst, buy your copy here and type in promo code “frida” for 10% off!