/ / / /

Frida + Samsung

_MG_6279HD

 

_MG_6241HD

 

duo

 

_MG_6249HD

 

_MG_6261HD

 

_MG_6264HD

 

_MG_6285HD

 

duo2

 

_MG_6237HD

 

_MG_6232HD

 

_MG_6230HD

 

_MG_6221HD

 

_MG_6229HD

 

_MG_6306HD

 

_MG_6297HD

 

_MG_6327HD

 

_MG_6309HD

 

_MG_6336HD

 

_MG_6345HD

 

_MG_6343HD

Frida (ja så förvirrande att hon snott mitt namn) och jag har följt varandra på Instagram ett tag och för någon vecka sedan så råkade vi sätta oss bredvid varandra på Pascal och bah, nämen hej där är ju du! Så efter det frågade jag om hon inte ville följa med på en workshop som Samsung skulle ha och det ville hon!

Så igår var det dags och hon undrade om jag inte ville komma hem till henne på frukost innan, pga vi bor liksom bara några minuter ifrån varandra. Hennes lägenhet är sjukt fin! Efter det åkte vi bort till Fridhemsplan och lyssnade på en föreläsning med illustatören Clara von Sweigberg som designat för exempelvis danska Hay, för att efter det få göra våra egna grafiska posters på Samsung tablets utefter hennes former. Så kul! Kommer att få hem printen jag gjorde sen. Älskar endags workshops, som att få gå i en kul skola helt utan läxor, prov och commitments.

Fick även med mig en Samsung NX30 som jag ska få prova ett tag. Det är en systemkamera men mycket mindre än min Canon 5D, perfekt att få ha någon som inte tar upp plats eller väger mycket, vilket innebär enklare att ha med sig på äventyr. Ska bli kul att testa.

// Met up with Frida yesterday for breakfast and then a little workshop with Samsung. 

bloglovin

Estelle

_MG_6194C

 

Estelle

 

_MG_6181HD

Drack kaffe med denna fina tjej för någon dag sedan på Pascal, ja det är ungefär enda stället jag hänger på. Jag och Estelle springer alltid på varandra ute och bah, vi borde ses snart! Bokat in typ flera luncher och fikor som sedan avbokats fram och tillbaka. Men nu när hon snart flyttar och blir borta minst ett år så var det liksom dags att få till det om det skulle hinna bli något.

Det är nämligen så att hon redan nu på lördag flyttar till New York för att jobba som modell och satsa på skådespeleriet, alltså låter typ som det glammigaste en överhuvudtaget kan göra? Tusen lycka till Estelle!

// Met up with Estelle a few days ago. 

bloglovin

Filippa + Mikael

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan titta på dessa bilder om och om och fortfarande bli helt varm i hjärtat. Här är alltså delar av det bröllop som jag fotade i Göteborg för någon månad sedan. Om jag enbart skulle kunna få fota såhär fina och kärleksfulla bröllop så skulle jag inte vilja göra något annat.

Alla bilder från dagen hittar du här.

“FRIDA! De är ju helt magiska! TACK! Alltså vad ska man säga. Vi är så himla glada, du är fantastisk.
TACK TACK TACK
// Filippa och Mikael”

// I shot this beautiful wedding in Gothenburg a few weeks ago. I’m so thankful and honored that Filippa and Mikael wanted me to shoot their day.

bloglovin

Little Jinder

 

Eliot ringde och bah hej vill du och M dricka gratis öl i Vitan? Vi bah ok. Han jobbar med Tommie X som gör mycket grejer för tex Rebecca och Fiona samt Little Jinder. Nu var det Josefin aka Lille Jinder som skulle spela in en ny musikvideo och behövde ett gäng som kunde dricka öl i Vitabergsparken i bakgrunden.

Tror inte vi kommer synas alls men det var mest kul att träffa folk jag inte sett på länge, dricka öl och kika på inspelningen. Förevigade med två polaroider. Videon kommer ut om några veckor, håll utkik pga låten är så najs.

//We got filmed having beers in a park for Little Jinders new musicvideo.

////

 

 

 

 

 

 

Greasy Spoon + Erica

 

 

 

 

 

 

 

Stockholms bästa brunch finns på Greasy Spoon. Alltså gå dit nästa helg med någon du gillar! En stor portion perfekta pannkakor med bacon och sirap plus en cappucino för en hundralapp, så värt. Plus världens gulligaste personal. Passade på att hänga lite med Erica innan hon drog tillbaka till London, kolla vad fin hon är i sitt blonda hår!

Ps. Orkar inte kommentera valet. Hade valvaka med ett gäng hemma hos Chris igår, knaprade på parmesankex av nervositet och sen skålade vi tveksamt med cava när det var över.

// Had a super nice brunch with Erica at Greasy Spoon.

Nytorget 6

 

I söndags hade vi date night på Nytorget 6 som jag hört så mycket om men aldrig gått till tidigare. M hade på sig svarta jeans, svart t-shirt, svart skinnjacka, det långa håret bakåt och var allmänt svinhet. Det är kul att verkligen gå på uppstyrda dejter när en annars ligger bredvid varandra i sängen med mjuksbyxor, tittar på något lökigt och äter glass. Att klä upp sig och sitta på varsin sida av bordet och hålla hand och luta sig fram över bordet för att viska hemlisar så inte bordsgrannen hör.

Nytorget 6 är en mysig restaurang som ligger precis som det låter, vid Nytorget 6. Den är lite “finare”, men avslappnad och okej priser för vad en får på tallriken. Bra tips på restaurang om du ska fira något eller äta en lite finare middag ihop med någon du tycker om någon gång. Vi tog exakt samma sak, grillad entrecôte med bönor, bakade tomater, rökt sidfläsk, bea, pommes frites och öl.

// Last sunday was date night at restaurant Nytorget 6. Go there if you visit Stockholm!

insp #10

src unknown

Raw tomato soup

 

 

 

 

Alltså jbsjkfbw. Den här tomatsoppan är så god och så enkel, bara häll ihop alla ingredienser och mixa. Receptet under var verkligen i det minsta laget för två personer, vi åt ganska mycket bröd till. Så gör allt dubbelt tycker jag.

Två tomater
Vitlök
En paprika
En nypa oregano och timjan
Olivolja
En skvätt vitvins vinäger
Lite vatten
Lite chili
Salt

Sen slängde vi på lite körsbärstomater och feta som garnering.

// Made this really nice soup last week. Just put all ingredients in a bowl and then blend. Eat.

Milano filmfestival

Det fanns inte energi eller tid till att dokumentera dagen snyggt och ordentligt, men tänkte ändå samla ihop små fragment och berätta kort. Här är en bild på M i Parco Sempione där delar av festivalen låg. Bra första intryck av landet på flygplatsen när en narkotikahund markerade mot ett fack på min väska, great. Ni kan ju gissa hur bra det känns i magen att tas åt sidan av italienska poliser som bah “vart har du gömt drogerna!?” samtidigt som de river ur hela väskan. Aja vi fick gå efter en stund såklart men ändå.

 

 

 

Vi blev upplockade på flygplatsen av en kille som körde oss till festivalen för att checka in där och sedan till vårt hotel. När vi sitter i bilen så vänder han sig direkt mot Matthew och bah, okej så du är här som regissör? Det blir så äckligt tydligt att varje gång jag ska göra något och har Matthew med mig, att folk antar att han är huvudpersonen och jag bara med som flickvän.

Trots att det var jag som fick inbjudan och sedan valde att jobba ihop med M. Anyway.På festivalen fick vi även massa info om dagen och träffa folk från festvalen. Gud vad alla varit fina och tagit hand om oss. Älskar våra festivalpass “Artist, I made a film”. En kan ju låtsas.

 

 

Efter att ha vilat lite på hoteller ringde de om att vi skulle åka kolla på en ny venue. De var oroliga över vädret så de började plötsligt flytta allt som skulle vara i parken till andra ställen. Så nu skulle vi plötsligt spela på Milanos design museum istället, så här är vi och fixar.

 

Sen gick vi på ett mingel med VisitSweden och därefter skulle den svenska filmen Broken Hill Blues visas. Ja det är alltså jag är längst till vänster här ovan. De bah, vi skulle vilja bara kort presentera dig och vad du ska göra sen i ikväll innan vi visar filmen, sure. Så visade det sig att biografen vara enorm och jag fick även oförberedda frågor.

Okej det verkar kanske enkelt, han ställer en fråga och jag svarar. Men han ställer frågan på italienska, sen har du en tolk som samtidigt översätter till halvtaskig engelska, sen ska du i huvudet översätta till svenska, förstå frågan och försöka svara sammanhängande på engelska. Det här är första gången jag heeeelt fattar alla beauty pageant queens som får en fråga och typ “I personally believe, ehm, this great nation, ehm, world peace.” I feel u sister.

 

Plötsligt fanns det inte ett moln på himlen och det skulle nog inte bli regn ändå, då ville de flytta ut allt igen. Så då blev det tillslut här i parken ändå och det såg ut lite såhär. Vi i mitten och två större skärmar på sidorna. Jag står där lite gömt bakom skärmen till höger. Det var så kul! Hoppas på att få lite bättre bilder sen som festivalens fotografer tog.

 

Vi hade en egen skylt, så vi behövde naturligtvis posera med den och dricka lite mojitos i parken när vi var klara.

 


Två random polaroider.

// Just some snapshots from our first day in Milano.