/ / / /

F12

 

 

Yesterday night i got all dolled up and danced with Saga, Clem, Celine, Nicki and Nim at F12.

New bag

 

Den enda väskan jag använder är min stora grå ryggsäck från Sandqvist och den är lite jobbig att ha med bara för att bära nycklar och plånbok. Dessutom insåg jag att något måste göras när jag hade den i London och Hevin bah, Frida du ser lite ut som en backpacker! Inte en look som ligger mig varmt om hjärtat kanske.

Så jag har behövt något som är enkelt att ha små grejer i om jag ska gå ut osv. Har såklart dregglat över Celinés trio bag men priserna secondhand verkar ibland till och med ligga högre än nypris, får ont i magen av tanken på att spendera så mycket på en väska. Därför har jag försökt hitta något liknande i flera månader. Så äntligen för några dagar sedan så hittade jag denna på Monki för 150pix! Tycker om den så himla mycket.

// I got this new bag from Monki.

Celine+Oscar+Clara+Simon+Hannes

 

 

 

 

 

 

I torsdags mötte jag upp Celine vid Götgatan, åt glass och kikade lite i affärer. Hon hittade en bomber från Back på 75% rea och jag köpte ett cropppat linne för H&M för 49 pix. Senare på kvällen kom Oscar, Clara, Simon och Hannes över för att grilla. Vi grillade halloumi  och hade med melon och tomatsallad till. Även om det är outhärdligt varmt på dagarna i Stockholm just nu så innebär det riktigt fina kvällar. Att kunna sitta på innergården till klockan tolv i t-shirt är ganska fint. 

Igår hände en så otroligt jobbig grej. När jag och min familj var och badade vid Gålö så fick min lillasyster plötsligt svårt att andas. Hon har astma som triggas av allergi och hon hade glömt att ta sin medicin på morgonen. Vi märker att hon andas ansträngt och inte riktigt orkar gå till bilen, så jag sätter mig och väntar med henne medan mamma och min lillebror ska gå bort till parkeringen och hämta den.

Min mobil har laddat ur och mamma dröjer. Samtidigt märker jag hur E knappt andas, hon bara kippar efter luft med långa mellanrum, svettas extremt mycket och läpparna börjar bli blåa. Det är bland det mest fruktansvärda jag gjort, att sitta där på gruset med henne i famnen och bara vänta. Torka henne på pannan, prata lugnt och pusha henne till att fortsätta andas. Sen kommer äntligen mamma och J som ju inte vet hur illa det blivit och jag ropar att hon knappt andas och att vi måste ringa ambulans.

Vi lyfter in henne i bilen och det går inte att få kontakt med henne alls, hon kan inte fästa blicken eller kommunicera. Mamma kör jättefort medan J försöker få täckning på mobilen och våra samtal med 112 bryts två gånger innan vi lyckas få ordentlig kontakt. Sen hade vi tur att en ambulans var i närheten som kunde ta in henne i bilden och ge syrgas osv. Allt gick bra, men så extremt jobbigt att vara med om.

Det jag vill komma fram till är att ni ska ta hand om er och hålla koll på varandra. Även med bakgrund av alla drunkningsolyckor som skett i sommar. En tror att det ska vara som på film, att den som håller på att drunkna eller blivit sjuk ska skrika och vifta med armarna. Men så är det ju inte, de bara tystnar och försvinner in i sig själva.

Riche + Sean + Stoffe

 

 

Igår mötte jag upp Sean och Stoffe på Riche, det är nämligen så att Sean jobbar där, vilket gör det praktiskt pga personalrabatt. Någonstans i samtalet får vi för oss att beställa ostron då de inser att jag aldrig ätit det. Haha dör på bilden i mitten, så tveksam och nervös men samtidigt så vansinnigt peppad. Tagen cirka två sekunder innan den där rackaren gled in i min mun. Alltså, inte imponerad. Smakade saltvatten och citron med jobbig konsistens.

Juste ja, mitt lila/lavendel hår. Blandar ju toning själv för att behålla det gråa, men råkade ha i för mycket lila igår. Så nu rockar jag den här looken. En gammal tant på busshållplatsen tittade på mig länge sen böjde hon sig fram och sa, ditt hår är riktigt häftigt, är du sådär punk? Jag bah, nej det råkade bli lila jag har egentligen färgat håret grått, ungefär samma hårfärg som du har. Hon sken upp och bah, vet du vad, jag färgar inte bort mitt gråa hår längre, det är ju snyggt! Så gullig.

// I tried oysters for the first time yesterday with Sean and Stoffe. Not impressed. 

insp #8

src unkown

Larsson & Jennings

 

 

 

Alltså åh kolla vilken fin klocka som låg och väntade på mig när jag kom hem från London. Har aldrig haft en riktigt klocka sedan min plastiga klocka med Sailor Moon på i mellanstadiet. Jag är egentligen ganska dålig på att bära smycken och allt där till, men jag tror ändå att denna och jag kan bli kompisar. Gillar hur den känns både elegant och lite chunky på samma gång.

// Look at my new silver watch that I got from Larsson & Jennings! I love how it feels elegant but chunky at the same time.

London – Day IIII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mötte upp Hevin i Shoreditch och promenerade till Queen of Hoxtons takterass för burgare och öl. Efter en stund kom Erica! Vi gick ju i samma klass och tog studenten ihop förra året. Hon hade en ny och fräsig cykel som Hevin ville provcykla lite på. Den var helt blank och hade inte en skråma så Erica såg lite orolig ut när Hevin cyklade iväg på gatan och viskade till mig, den där cykeln är min bebis, blir orolig när andra har den.

Efter en liten provtur kom Hevin tillbaka och bah såja, ingen fara. När hon kliver av så visar det sig att hennes tampong läckt lite och att det kommit blod på den kritvita sadeln. Erika bah… Haha bästa jag varit med om. Äh, kunde ju torkas bort på två sekunder, men bara så kul tajming när Erica var så rädd om den. Därefter gick vi bort till The Book Club och drack öl och spelade pingis.

Sen mötte jag upp Daniel, Seb och Alvaro när de slutat jobbet. Alla tre jobbar på Ustwo som gjort tex spelet Monument valley. Måste ladda ner och testa, inte gjort det ännu. Vi gick till en nyöppnad restaurang som hette Bird. Alltså. No words för det stället. Det var liksom friteras kyckling med olika grejer, jag tog med belgisk våffla. Då var det bara en tjock kompakt våffla med ett friterat kycklingben på och sen liten skål sirap bredvid? Så konstigt och äckligt. 

Vi promenerade bort till kanalen och köpte med oss lite cider istället. Seb kom på en massa affärsplaner som vi fick avgöra om han skulle satsa på eller inte. Vad sägs om alternativ begravningsbyrå, att lägga den avlidne på ett skepp och sen skjuta brinnande pilar på skeppet, väldigt old school. Eller att istället för att gå till en psykolog betala för att dricka vin med en filosof.

// My last day in London included beers, burgers, period blood and ping pong with Hevin and Erica. Weird chicken/waffles and then cider by the canal with Daniel, Seb and Alvaro.

London – Day III

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planen var egentligen Brighton och bad, men vi vaknade upp ganska sent och bakis efter svettig dans på Dance Tunnel till bland annat ett live set av Christian Löffler natten innan. Så vi tog det lugnt och åt en lång frukost som Seb fixade, han är lite kocken i det här huset. Därefter promenerade vi och skulle kika på en blomstermarknad, vi hittade inte så mycket, men det var mest fint att bara kika runt.

Tomhänta vandrade vi sedan och gick på bio, mer om det längre ner. För att efter slut texterna mötas av spöregn ute på gatan och att behöva springa genom det hem. Vi plockade upp lite ingredienser på hemvägen för att kunna laga hamburgare. Seb och Daniel har en liten grill som står utanför fönstret ovanpå grannen unders tak, inte helt smidigt men det gick. Efter att det rykt in, brandvarnare gått igång och Daniel fått stå och hålla ett paraply ut genom fönstret för att inte regnet skulle släcka kolen. Men resultatet gjorde det värt det.

Vi såg alltså How to Train Your Dragon 2, så fin! Var helt gråtig hela filmen, måste se ettan när jag kommer hem. Spoiler varning. Det är ändå fint att barnfilm rör sig någorlunda i rätt riktning och till viss mån utmanar vissa invanda föreställningar. Som att en mamma lämnar sin familj för att leva ut och förverkliga sina ideal. Att en annan kvinnlig karaktär får spela ut sexuell frustration gentemot olika män. Två viktiga kvinnliga karaktärer, dock mycket färre än de manliga såklart.

Men minuspoäng på att filmens enda karaktär med en något mörkare hudton var the bad guy, som de goda sen hade ihjäl i slutet. Lägg där även till att detta är den enda karaktär som har en mörkhyad skådespelare som gör rösten.

//Enjoying my last days now. I don’t wanna to go home.

Bistrotheque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår gick vi till Bistrotheque för att äta Brunch! Om jag skulle få inreda eller äga en restaurang skulle den se ut precis såhär. Du måste gå förbi här om du besöker London, kolla bistrotheque.com för bokningar och adress. Deras onlinebokning var helt full men vi chansade och gick dit ändå och fick bord efter att ha hängt i baren i en halvtimme, värt.

// Yesterday I had brunch with Daniel, Agnes, Linn and Daniel at Bistrotheque. If I would design a restaurant it would look exactly like this.

London – Day I

 

 

 

Vaknade upp hos Daniel och Seb i deras supergulliga lilla hus med smala trappor och knarrande trägolv. De har precis flyttat ihop här och jag förstår varför de trivs så bra. Helvetes resa från flygplatsen och hit natten innan dock, åka runt med bussar och inte kunna köpa bussbiljett ocv osv. Vi lämnar detta nu, jag kom fram efter ett tag, slutet gott.

 

 

 

 

Mötte upp Linn på The Advisory som erbjudit sig att hänga lite medan Daniel var på jobbet. Hon är bra vän med Seb som Daniel flyttat ihop med samt känner andra av mina vänner som bor här och dessutom har vi ju läst varandras bloggar i några år. Då är det på sin plats att äta hamburgare ihop. Hennes blogg hittar du här om du skulle missat den, klick.

 

 

 

Sen gick vi vidare till en rooftop och drack lite öl. Gulligt hur det finns så många gömda grejer här, det här stället fanns bakom en helt anonym dörr på en bakgata där en behövda ringa på en ringklocka och säga hej för att få komma upp. Vi pratade endel om att ha pojkvänner som inte är svenska eller kan svenska och sånt som kan vara knepigt med det. Kanske framförallt ibörjan. Att berätta hur en känner på ett språk som inte är ens modersmål eller att lära ut feminism till någon som knappt hört det ordet tidigare.

Vi promenerade vidare till London Fields och då anslöt sig Hevin! Hon skulle strax gå till jobbet men vi körde någon sorts speed date  och försökte uppdatera varandra så snabbt som möjligt. Vad vi har gjort sen sist, vilka av ens vänner som legat med varandra, dudes och framtiden.

 

 

 

 

Sen kom Daniel från jobbet och vi gick och köpte pizzor till hela gänget. Sen satt vi kvar tills solen gått ner och då promenerade hela gänget hem till Seb och Daniel för att dricka öl, röka i fönstret och lyssna på brit rock.